Sunday, May 23, 2010

CURRENT AFFAIRS QUIZ APRIL 2010

1..com celebrates its 25th anniversary. Which is the first dot com domain name to be registered?

Ans: symbolics.com

2.SEBI stands for what?

Ans: Securities and Exchange Board of India

3.Who are elected as the prestigious sportspersons of the year 2010 in Laureus World Sports Awards?
Ans: Usain Bolt and Serena Williams


4.USA and Russia concluded a treaty that was a positive step in disarmament movement. It is called START. Expand it.

Ans: Strategic Arms Reduction Treaty.

5.Nobel Peace Laureate Ms. Aung San Suu Kyi decided not to take part in the general elections. What is the name of her political party?

Ans: National League for Democracy

6.CRPF stands for what?
Ans: Central Reserve Police Force


7.Who won the Vyas Samman for 2009?

Ans: Amar Kant for ‘Inhin Hathiyaron Se’

8.Who won the Moorthidevi award of Bharathiya Jnanapith in the function presided over the President of India, Smt. Prathibha Patil?

Ans: Veerappa Moily for ‘Sree Ramayana Mahanveshanam’

9.Who won the Pritzker prize 2010?This award is known as the nobel prize for architecture.

Ans: Japanese duo Kazuyo Sejima and Ryue Nishizawa

10.Who won the Abel prize 2010 which is awarded in the field of Mathematics? Ans: The famous American number theorist John Torrence Tate

1 comment:

Maria Mcclain said...

You have a very good blog that the main thing a lot of interesting and beautiful! hope u go for this website to increase visitor.