Monday, January 24, 2011

CURRENT AFFAIRS QUIZ JANUARY 2011 SECOND EDITION (Internet, Google, Pakistan politics, Tunisia politics, Oscar and FIFA World Cup)

 
  1. Google makes a very important change in its leadership expecting a defending move against the revolutionary reforms in the IT sector. Who is the new CEO of Google?

  1. Vikram Pandit is associated with which giant in banking sector?

  1. What is the name of the personal guard of Salman Taseer, governor of Punjab (Pakistan) who assassinated the latter recently? Salman Taseer was given a rap on his knuckles for making damning remarks on the blasphemy laws of Pakistan.

  1. The season of Oscar is about to sprout. The movie that stands top is Leonardo Dicaprio starrer Inception. The movie elicits from the director of The Dark Knight. Name him:
"INCEPTION"

  1. Tunisia is envisaging a situation of political chaos as the president of the country made an exile. What’s the name of the president of Tunisia?
  1. In which year was Wikileaks founded?
  1. Which country will host the 2022 football world cup?
  1. What is the telecommunication system newly introduced by Microsoft which offers a complete Web communication platform by embedding a wide variety of media applications viz., e-mail, instant messaging and voice and video conferencing into a single application?

    9.  What is the name of the social networking website which was founded by 27 year  old Chris Hugs and aims at resolving social issues?

    10. What is the name of the Google product that provides a facility of web searching using the images captured in superior quality Android phones?

3 comments:

Siddhartha said...

1. Google makes a very important change in its leadership expecting a defending move against the revolutionary reforms in the IT sector. Who is the new CEO of Google?
Ans: Lary Page

2. Vikram Pandit is associated with which giant in banking sector?
Ans: Citi Bank

3. What is the name of the personal guard of Salman Taseer, governor of Punjab (Pakistan) who assassinated the latter recently? Salman Taseer was given a rap on his knuckles for making damning remarks on the blasphemy laws of Pakistan.

Ans: Malik Mumtaz Hussain Qadri

4. The season of Oscar is about to sprout. The movie that stands top is Leonardo Dicaprio starrer Inception. The movie elicits from the director ofThe Dark Knight. Name him:

"INCEPTION"

Ans: Christopher Nolan

5. Tunisia is envisaging a situation of political chaos as the president of the country made an exile. What’s the name of the president of Tunisia?

Ans: Zine El Abidine Ben Ali

6. In which year was Wikileaks founded?

Ans: 2006
7. Which country will host the 2022 football world cup?

Ans: Qatar

8. What is the telecommunication system newly introduced by Microsoft which offers a complete Web communication platform by embedding a wide variety of media applications viz., e-mail, instant messaging and voice and video conferencing into a single application?
Ans: Lync Server

9. What is the name of the social networking website which was founded by 27 year old Chris Hugs and aims at resolving social issues?


Ans: Jumo

10. What is the name of the Google product that provides a facility of web searching using the images captured in superior quality Android phones?
Ans: Goggles

CRIMETHRILLER said...

GREAT Siddhartha!
Keep reading my posts.
Thank you!

Lauraine said...

Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will be waiting for your further write ups thanks once again.
Vee Eee Technologies