Wednesday, August 5, 2009

"64th ANNIVERSARY HIROSHIMA DAY AUG:6 "QUIZ

1 . What is the name of the pilot who took off the flight for dropping the Atom Bomb?
ans: Paul.W.Tibbets

2. What was name of the bomb?
ans: Little boy

3. What was the name of the aeroplane?
ans: Enola Gay

4. What is the name of the people who suffer the aftermaths of atom bomb?
ans: Hibakusha

5. Who was the president of america at that time?
ans: Harry S Truman

6. Why was it called Enola Gay?
ans: It was named after Tibbet's mother.

7. Which was the explosive element used in little boy?
ans: uranium-235

8. In which year the Hiroshima Peace memorial was made a part of UNESCO world heritage site?
ans: 1996

9. ___________ was only two years old when the atomic bomb dropped on Hiroshima, Japan. At the age of 11, she was diagnosed with Leukemia...........Who is that little girl?
ans: Sadako Sasaki

10. Who wrote the book "Sadako and the Thousand Paper Cranes"
in memory of the little girl?
ans: Eleanor Coerr




7 comments:

divya said...

it is really gud. it is really informative.

Abhilash said...

it's really good.

Adil said...

Its really good and fantastic

but you may add some more questions

Unknown said...

More questions also wanted

Unknown said...

Nice questions but i want more

Unknown said...

Good questions but i want more

Unknown said...

Good questions but i want more