Friday, October 10, 2008


1.What was the actual name of Mother Teresa?
ans: Agnes Gonxha Bojaxhiu

2.When and where was she born?
ans: August 27,1910.
in Skopje,Macedonia

3. Why did she reach India?
ans: To teach at St:Mary's High School

4.When did she receive a calling fron God "to serve him among the poorest of the poor"?
ans: while riding a train to Darjeeling to recover from suspected tuberculosis

5.When did she found the order of "Missionaries of Charity"?

6.When did she open Nirmal Hriday?
ans: 1952

7. Which award was won by her in 1962 for humanitarian service?
ans: Padma Shree

8.Which award came into her life in 1971?
ans: Pope John Paul XXIII peace prize

9.Name the award she received in 1972 for promotion of international peace and understanding?
ans: Jawahar Lal Nehru prize

10.In which year she was honoured with nobel prize?
ans: 1979

11. In which year she won Bharat Ratna?
ans: 1980

12. Which award did she secure in 1985?
ans: Medal of Freedom,the highest US civilian award

13. In which year she was honoured with US citizenship?

14. When did she pass away?
ans: September 5,1997

15. When was she beatified?
ans:October 19,2003

No comments: