Saturday, February 13, 2010

CURRENT AFFAIRS QUIZ FEBRUARY 2010

1. Which Indian cricketer has been banned from playing in the IPL for one year? The ban was handed out on the account of his not signing the renewal contract with the Rajasthan Royals and he was found guilty of negotiating a larger financial contract with other IPL franchises.
Ans: Raveendra Jadeja

2. All The teams playing in IPL hosts podium for at least one match but one. But this team doesn’t get that advantage owing to the political instability that may lead to insecure management of the contest.Name the team
Ans: Deccan Chargers

3. The Opening Ceremonies of Vancouver winter olympics began under a pall, hours after the death of a luge racer from the former Soviet state of Georgia in a practice-run accident . What is his name?
ans: Nodar Kumaritashvili.

4. Prime Minister of Ukraine, the apparent loser in Ukraine's presidential election, declared Saturday night that she would not concede, denouncing the results as having been tainted by widespread fraud.
Can you name her?

Ans: Yulia V. Tymoshenko.
5. Who is the program director of the World Bank's global tiger initiative
ans: Keshav Varma


ANSWERS TO THE READERS QUESTIONS OF LAST WEEK

1. Kumbha Mela is described as the world’s largest religious gathering with almost 10 million people offering their prayers near the Ganges. Once in how many years is it celebrated and at which place does it commence?
Ans:3,Haridwar
2. Sharukh Khan’s new film ‘My Name Is Khan’ has been released despite the impediments in Mumbai. After a long time Khan-Kajol-Karan team joins hands together at silver screen for MNIK. Who is the screenplay writer of this film?
Ans: Shibani Kashyap
3. To which game Rahil Gangjee is associated with?
Ans: Golf

TODAY'S Q
Nokia has released its new version in India.Its picture is given below.
Identify the version and comment down your answer.

2 comments:

saket said...

It's NOKIA's cheapest 3G phone i.e 2700 Classic.

jb2912 said...

I think its the Nokia 2730 classic.